Kände mig i så bra form när jag vaknade i morse när febern var borta, att jag började deltaga i tillverkningen av festmaten till i kväll, så fort frukosten var åäten!

Skala potatis är jag nog bäst på i vår familj, sen fick Bibs ta över, då min matlagningskonst slutar när potatisarna kommit i grytan!

Vi har nu på förmiddagen fått uppleva årets första snöflingor under en halvtimme, och det var nog den vinter Malmö fick!

Dagen förflöt annars i makligt tempo, där Bibs bodde i köket och jag fick äran att göra de sista inköpen! jag har fått min "to do" lista så jag lyckas nog med detta projekt!

Enl. en gammal svensk sed så kom Hanssons i tid och det skall bli jäkligt kul att tjata med varann, live! Det var längesen vi träffades, då jag var sjuk då det förra mötet blev inställt på grund av sjukdom.

Kvällen blev så lyckad, som vi tänkt oss och det var jätteroligt att träffas igen! Vi var grannar i många år på 70 talet, och håller kontakten ännu! Det har hänt mycket i våra liv det sista året så det var mycket att tjata om ända tills dom av transportskäl var tvungna att ge sig av! Vi tackar Lena och Jan för otroligt trevlig kväll!

Nu är det god natt och vi skall vila oss i form inför nyårsfirandet hos Pålssons i morgon kväll!

Jag hoppas att alla bloggläsare haft en minst lika trevlig kväll som vi!

Ett gott Valpolicella till maten, gjorde inte stämningen sämre!

                                          -------------------------   

Jag skrev igår att ingen Malmöpolitiker har officiellt uttalat sig om gangsterväldet i vilda västern staden, Malmö! Efter jag skrev det så kom det ett uttalande från Katrin Jammeh:

Detta kunde man läsa i Kvällsposten:

Även politiker och polischefer har reagerat – och det kraftigt. 

Katrin Stjernfeldt Jammeh, S, som är kommunstyrelsens ordförande i Malmö, säger att hennes känsla i kväll är lättnad att inga poliser skadats och att två personer så snabbt kunde gripas.

Not: Är detta ett kraftigt fördömande? Bedöm själv! 

Under hennes ledning har det varit mer än 50 skjutningar i Malmö under 2017, mer än 50 sprängningar under 2016! Ingenting om att nu får det min själ vara nog skjutningar och sprängningar under min ledning!

Man också se på riks tv om nyårssmällare på Möllevångstorget i Malmö förra nyårsafton. Det påtalades med kraft att det är förbjudet enligt svensk lag! Då det var 100 tals personer som brände av dessa projektiler så undrar vän av ordning, varför i helvete lyckades polisen inte  gripa en enda? 

                                          -------------------------   

                                                                

                                                -------------------------                                                                     

För er som har intresse av hur bra Sverige går, kan besöka: www.statsskuld.com

                                                  -------------------------                                                                     

Avslutar dagens inlägg med lite kuligheter:

Önskar att jag var ägare till denna fantastiska fastighet!

                                                   ------------------------

Känsliga läsare bör scrolla förbi historien och läsa Facebook under tiden!

När Kate´s morfar dog skyndade Kate hem till sin mormor för att fråga vad som hänt. Men mormors svar var betydligt mycket mer information än hon hade räknat med.

När Kate hörde att hennes gamle morfar dött skyndade hon sig hem till sin 95-åriga mormor för att trösta henne i den svåra stunden.

När Kate frågade hur morfar hade dött svarade mormodern: ”Han dog av en hjärtattack när vi älskade i söndags morse.”

Förfärad förklarade Kate att om man närmar sig 100 år och har sex så frågar man nästan efter trubbel.

”Åh nej, min kära,” svarade hennes mormor. ”När vi började bli till åren kom jag och din morfar på att den bästa tiden att älska på var när kyrkklockorna ringer på söndagsmorgonen. De jämna klockslagen var precis rätt rytm, utan att bli för ansträngande för oss. In på ding och ut på dong.”

Den gamla kvinnan tog en liten paus och torkade en tår innan hon fortsatte: ”Han skulle fortfarande vara vid liv om inte den där förbaskade glassbilen hade åkt förbi.”

                                                   ------------------------

Vi har alla våra laster: